2010. február 23., kedd | By: tHs

Hordozós poncsó





















jelenleg itt tartok a hordozós poncsóval, elfogyott a fonal... egy szállal húzható meg a gyerek kivágása és a poncsó bősége, mivel ez a fonal nem a legrugalmasabb. Így a garbó is csak úgy oldható meg, hogy felgombolható, mivel egyébként vagy bő lenne, vagy nem férne bele a hordozó feje...

Sálam kedvenc fonalamból


sál Manos del Uruguay fonalból, amit nagyon drágán vettem, de imádom. Sapit is készítettem belőle ;)
2010. február 11., csütörtök | By: tHs

ez az 5 hetes "pocakom" reggel. szerteném végig megörökíteni a hasam növekedését, de csak a reggeli képekre adok, ert este már most is akkora a hasam, mint egy háromhónapos terhesnek... xD

Tegnap ért bennünket egy szörnyű élmény. Egy angliai barátnőm itthon volt Szolnokon és beszaladtunk hozzá a városba a Frei kávézóba. Ott voltunk vagy 3 óra hosszát, dumáltunk, teáztunk és Sacival foglalkoztunk. Sokan voltak végig. Sárika nem viselkedett rosszul, sőt. Csak ott az asztalunk körül mászkált és játszott, enm hangoskodott csak egyszer sikított oda egy nőnek, aki nem vette zokon nevetett rajta, én meg visszahívtam Sacit és abbahagyta. amikor mentünk kifelé olyan fél 6 körül, kint cigizett három pasas. A legfiatalabb direkt úgy hogy halljam mondta a többieknek:
"Visszamehetünk végre, mert elmegy a visítógép..."
Először nem is fogta az agyam, csak egy 10 másodperc után, hogy ez nekem szólt...
amikor mentünk visszafelé abba az irányba még mindig ott álltak és nagyon csúnyán nézett rám. Összetalálkozott a tekintetünk és én mondtam:
"Megnyugodhatsz nem megyünk vissza" - a szörnyű az egészben, h egyáltalán nem jött zavarba...
Rosszul esett a dolog, mentünk tovább. Azért esett rosszul, mert Saci tényleg normálisan viselkedett, nem volt földön-fetrengés vagy ilyesmi. Az is bosszantott, hogy nem nekem mondta. Mert vagy
1. lett volna annyi vér a pucájában, hogy nekem mondja meg, hogy neveljem meg a gyerekem, vagy ne hozzam már kávézóba, mert zavarja az embereket, vagy ű
2. lett volna annyira intelligens, hogy akkor beszélik meg, amikor már elmentem...

Innen is látszik, hogy milyen más a mentalitás például Németországban. Ott szinte csak apukákat láttam ebédidőbe kávézni a barátaikkal és legalább egyiknél mindig volt egy baba, volt hogy csak fél éves csöppség... és érdekes ott senkit nem zavart...
áááááááá
ezért van az, hogy az anyukák kiszorulnak mindenhonnan, nem élnek a gyerek mellett társasági életet :(
2010. február 9., kedd | By: tHs

Új Bg-k






Megérkeztek az új pelusaink. Saci remélem, már nem sokáig fogja őket hordani, habár sztem ő csak tavasszal lesz pelusnélküli nő :)
2010. február 8., hétfő | By: tHs

ma teszteltem egy nagyon pozitívat most este, milyen lett volna reggel? lehet h kilógott volna a csík a tesztről xD

a védőnőm kiakasztott...
elmondtam neki, h mi van. Kérdi mikor volt menzesz, mondom jan. 2, de 32 napos ciklus és azt is tudom, h 20-21én készült a gyerek. nem baj, neki a január 2 alapján kel számolni.
csakhogy az négy nappal idősebb terhesség. akarja a franc azt hallgatni a 12 hetes uh-n meg a többin, h kicsi a baba. . .
és a túlhordás tekintetében sem mindegy, h mikor telik le a két hét. . .
és mondom, ha beletrafáltunk volna a legelső peteérésembe 4 hónapja, akkor a 2007. 09. 10-ét számolnánk utolsó mensinek????
nem baj, neki akkor is azt kell...

Pif játék

"A szabályokról:

1.Bárki játszhat, akinek van blogja.
2. Az első három ember, aki megjegyzést ír erre a bejegyzésre, olyan ajándékot fog kapni tőlem, amelyet saját magam készítek.
3. Ezt az ajándékot az elkövetkező egy éven belül el fogom juttatni hozzá.
4. Cserébe ezt a felhívást meghirdetitek a saját blogotokban."
2010. február 7., vasárnap | By: tHs

Hordozós poncsó



A nemrégiben feltett fonal színei nem tetszettek a lánynak, akinek készítem, mivel a zöld nem is zöld volt, hanem szürke. Nem baj, Kattix kicserélte, úgysem sürgős a dolog.
Most itt tartok, Sacival a hátamon szoktam próbálni, majd teszek fel olyan képet is, ha már mutat valamit ;) természetesen garbója is lesz, csak a végén xD

Csíráztatás


Sacinak állandóan székrekedése van :(
Próbálnám elkerülni a gyógyszereket, így most az árpára találtam a google-n mint lehetséges megoldásra. Egyelőre csíráztatva fogja kapni, meg én is :)
A képen látható milyen az árpa az áztatás utáni első napon.

Egyesek szerint Tibetből, mások szerint Észak-Afrikából származik ez a gabona, de az biztos, hogy sok ezer éve alapélelmiszernek számít a világban. Tibetben a mai napig fontos táplálék, és állítólag a gladiátorok is nagy mennyiségben ették a hántolt árpaszemeket, mivel erőt adó, roboráló és idegnyugtató élelemnek számít. Tény, hogy könnyen emészthető és tápláló, ráadásul rengeteg hasznos anyagot tartalmaz, a gabonák közül az árpának a legmagasabb a mikro- és nyomelem tatalma. Sok benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a cink és a foszfor, valamint az A-, a B1-, a B2-, a B6- és E-vitaminok. Magas rosttartalma előnyösen hat az emésztésre és a koleszterinszintre, kutatások szerint gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatással is bír.

A mai konyhában az árpa főként a rizst helyettesítheti, beltartalmilag nagyjából kétszer olyan értékes, mint a barnarizs. Az üzletekben gyöngyárpaként, hántolt árpaként (gersli), árpapehelyként és árpalisztként találkozhatunk vele (gluténtartalma miatt lisztérzékenyek ne fogyasszák!). Érdemes úgy készíteni, hogy még áztatás és főzés előtt szárazon kicsit megpirítjuk a szemeket, ettől még kellemesebb ízt kap. A pörkölt árpa egyébként remekül helyettesíti a kávét is, aki nem fogyaszt koffeint, annak érdemes kipróbálnia. Az árpamalátát szintén roboráló hatása miatt gyakran ajánlják kisgyerekeknek és szoptatós anyáknak is. A hántolatlan, tiszta árpát csíráztatni is érdemes házilag.

Elkészítésénél tudni kell, hogy jóval hosszabb főzési időt igényel, mint a rizs: legjobb, ha egy egész éjszakára beáztatjuk nagyjából háromszoros mennyiségű vízbe, majd 40-50 percig főzzük kis lángon. Ízesítéshez ugyanolyan fűszereket használhatunk, mint amiket a rizshez, töltelékekhez, levesekhez szoktunk. Készíthetünk belőle süteményt, fasírtot és levesbetétet is.


2010. február 2., kedd | By: tHs

Új baba a pocakban :)

Hát igen kismama lettem. Már régóta gondolkoztunk rajta, hogy jobb lenne most vállalni kistesót mint később, mivel nekem nincs hová visszamennem dolgozni. Ha most találnék egy jó munkahelyet, beszoknék majd 3-4 év múlva újra teherbe esnék és kihagynék mondjuk 3 évet, az semmivel sem lenne logikusabb, mint 2.5 éves korkülönbséggel vállalni egy kistesót. Majd utána elhelyezkedem és a gyerekek is összenőnek :)
Nemrég jött meg először a menzeszem, Saci még gőzerővel szopizik, nem is 28 napos ciklusom lett, hanem először 42, majd 32 és megint 32 és most már nem tudom... de egyébként megint annyi lett volna. Nagyjából mindig éreztem a peteérést, mert a libidóm erősen megnőtt ;)
ebben a hónapban vettem ovulációs tesztet is, hogy megbizonyosodjak a megérzéseim helyességéről és elsőre sikerült is a kismanót összehozni.
Egyelőre úgy gondolom, majd csak akkor szeretném tudni a nemét, amikor kibújik. Majd meglátjuk hogy bírjuk.
Az már biztos, hogy ha elvállalja Boros Judit doktornő és Kiss Olga dúla, hogy kísérjék a szülésemet, akkor a Szent Istvánba megyek szülni. Apumék is fennt laknak, majd megoldjuk valahogy :)
Ha számlálásom nem csal, október közepén jön majd el a mi időnk.
Most 4 hetesek vagyunk az utolsó menzesztől számítva.
Már napok óta éreztem, hogy terhes vagyok, de nem egy amolyan misztikus megérzésre kell gondolni, csak fájt a hasam a beágyazódás idején meg ha nem ettem, éreztem, hogy szükség lenne valamit bevinni. Ma már elég kemény alul a hasam is, sőt most voltam farkaséhes ebéd előtt. Sült krumpli és tükörtojás lett az áldozatom xD
Ezt a jóízű evést utoljára akkor éreztem, amikor Saci volt a pocakban :)

Lackónak Saci adta oda a pozitív tesztet kis dobozba csomagolva. Nagyon örült a drágám, akárcsak Sacinál.
Mára ennyit.
ja és megint lehet majd apró-cseprő rucikat horgolni :)