2010. január 28., csütörtök | By: tHs

Kaptam egy kreatív blog jelzőt, pedig még nagyon fiatal kis blog ez :) köszönöm Marietta!
folyt. köv.
7 dolog, amit szeretnek bennem:
1. őszinte vagyok
2. nyitva tartom szemem-fülem
3. horgolok, kötök, varrok
4. mosható pelusozok
5. hordozom a babámat
6. védem a környezetet
7. törődöm a barátaimmal

folyt.köv.

ez a két sapi öcséimnek készült (egypetéjű ikrek) 1001fonalas könyvből
Ma indulnak snowboardozni arra kapták :)
Először szerintem nem nagyon tetszett nekik, de utána felvéve már megbarátkoztak vele xD

szerintem pedig kifejezetten jól áll nekik :)
2010. január 22., péntek | By: tHs

Hordozós poncsóhozHordozós poncsót készítek megrendelésre egy mamaminak, gilingalangnak. Ma megjött a fonal és a horgolótűm az 1001 fonalról. A horgolótűm az valami csoda. Fából van, faragott a vége...
A fonal is csodás, baby bamboo a neve, gyapjú és bambusz keveréke, semmi műszál!!!
remélem elég lesz! Sajnos cserélni kell a szürkét, mert nem szeretei a szürkét :( kár, pedig olyan jól mutat együtt!
2010. január 21., csütörtök | By: tHs

Őzbak


a minap ahogy mentünk be Sacikámmal Szolnokra hirtelen lefékezett a busz. Az előttünk guruló autó elütött egy őzbakot. Megálltunk, az autós nem... nagyon mérges voltam! mintha mi se történt volna továbbment. Mi sem tudtunk sokáig várni, mert a busznak ugye menni kell, pedig csak hárman ültünk rajta. Ha nem lett volna Saci a hátamon, akkor tutira leszállok és segítek neki. Kicsit vérzett, rettentően meg volt rémülve, nem nagyon bírt először lábra állni. ha kocsival lettem volna!!!
Annyira sajnáltam szegényt!
És a legdühítőbb, hogy másról nem szól az újság meg a helyi tv, hogy vigyázzanak a tószegi úton, mert szegény őzek meg állatok menekülnek az árvíz elől és kifuthatnak az útra. Mindjárt sírok!
próbáltam állítvédőket hívni, de semmiylen számon nem értem el célt... olyasmi volt, mint a képen, csak rövidbb volt még a szarvacskája. Remélem, h elment és vígan éldegél azóta!
2010. január 16., szombat | By: tHs

Jöjjön hát egy kis kreatív
konkrétan horgolás :)
Ez a nyakmelegítő-sapi szett egy mamamis csajszi kislányának készült 1001 fonalból, konkrétan ebből
hordható a nyakmelegítő pulcsin is tavasszal vagy kabát alatt, mert olyan gombot tettem bele, ami egyszerűen átrakható akárhová, nem kell varrogatni.
2010. január 15., péntek | By: tHs
Ez a darab ugyanilyen mintára készült unokatesómnak, élőben nagyon zép szürkéskékek az árnyalatok. Irtó meleg és nagon puha :) ráadásul olcsó

Sógornőmnek készült


ez a sapka és nyakmelegítő. A felhasznált fonal Rikker-féle gyapjú előszál, mely a legpuhább anyag, amit életemben fogtam. Eredetileg natúr színű, én festettem be, ezáltal teljesen egyedi darab lett :)
ő is örült neki.

Címemhez illően....
első bejegyzésem kapcsolódik mind az érdeklődési körömhöz, mind a tárgyalt riport által kiváltott kritikus reakciómhoz...
láss csodát és szubjektív, tájékozatlan tájékoztatást. Köszönjük Görög Zita, hogy te ennyire környezetvédő vagy :)
a videó itt megnézhető
20. perctől érdekes.
Amit nem értek:
Ha vki kap egy témát másnapra, miért nem néz minimálisan utána? Miért nem tudja, hogy gyönyörű mosható pelenkák léteznek, nemcsak a régebbi óriási, fehér, műanyagos külsőkkel... megjegyzem Monapelben is felnő a ded, de én jobb szeretem a képemen mellékelt csodás darabokat! Na kinek a gyereke trendi?
Egy ilyen témának tök könnyen utána járhatott volna, hiszen a google-be beírva rengeteg magyar forgalmazót talál szebbnél szebb pelenkákkal, melyektől tényleg megszereti az ember a moshatózást én nemcsak egy környezetvédelmi dolognak látja, hanem olyasminek, ami jó a babánknak, nekünk és a pénztárcánknak és mellesleg a Földnek...

ettől a riporttól azonban csak elmegy az anyukák kedve a moshatózástól. Sokan úgy érzik, hogy: "Ó én nem számítok, nem az én gyerekem kakis pelusától hal ki az emberiség" , pedig egy ember is sokat tehet. Ha belegondolok, hogy az én hatásomra hányan vettek moshatót és próbálták ki, mindjárt elönti a melegség a szívem. Mert én már tettem valamit!

Bemutatkozom...


... Nektek. Ha még nem ismertek :)
23 éves vagyok, gyönyörű kislányommal és férjemmel (ő is gyönyörű xD) élek Szolnok mellett, Tószegen.
Ez lesz az én kreatív blogom, ahol mindent bemutatok nektek, amit készítek, legyen az horgolás, kötés, weboldal, fotó, scrapbook or something else...
És ez lesz az én kritikus blogom, ahol kritizálok mindent, amivel találkozom az életben és megindítja a gondolataim.
Nem sok időm van, így biztosan lesznek nagy kihagyások. Ha azonban feltalának egy gépet, ami rögzíti a gondolataim, akkor lesznek bejegyzések dögivel és röhöghettek is, az tuti.
Köszönöm, ha olvasóm leszel :)