2010. július 1., csütörtök | By: tHs

Egyszerű ruha, nem csak kismamáknakEzt a kékes ruhát a színes alapján varrtam, amit húgom vett Egyiptomban magának. Jól áll kismamáknak is és gyakorlatilag bárkinek. Méretezve nincsen, mell alatt húzható meg egy kötővel.

Az eredeti ruha:

Az alap két egyforma négyzet. Mivel nem találtam két egyforma kendőt Szolnokon, mint az eredeti ruha alapja, vettem ezt a lenge nyári anyagot és beszegtem minden oldalán. A négyzeteket egymásra kell fektetni és az egyik saroknál kialakítani a mell és hátrészt. A színes változatban jól látszik, hogy a háta milyen a ruhának. Nem jó alá cicifixet venni... :D
Alább a képeken pirossal jelöltem, hogy hol kell belevarrni a megkötőt. Az eredeti ruhába ide egy fekete szaténszalag van varrva és abba van fűzve körben a kötő. Én varrtam a mellrészhez mindkét négyzetbe még egy réteg anyagot és abba varrtam be a megkötő helyét. Majd a második képen látható részeket összevarrtam. Tehát a két oldalát és picikét még felfelé is a mell és hátrésznél, hogy ne legyen nagyon kivágott.

A vállpánthoz szétszedtem egy régi bugyim állítható pántjának a kis műanyag bigyóit és abból készítettem el az állíthatós vállpántokat, amik keresztbe vannak bevarrva. Részletesebb fotót is készítek szívesen, ha valaki el szeretné készíteni ;)Kicsit hosszúra sikerült, majd leszabok az aljából :Dbarátnőmmel:

1 megjegyzés:

Timici írta...

nagyon szuper kis ruhát varrtál!gratulálok!és a pocaklakóhoz is!!!:o)

engem érdekelne hogy pontosan hol is varrod össze a 2 négyzetet és hogyan készül a mellrész és a bahúzás,
köszi előre is:o)

Megjegyzés küldése