2012. május 16., szerda | By: tHs

A bársonyos bőr titkának tudója lettem


Kozmetikai üzletben nőttem fel. Anyukám évtizedekig üzemeltetett egy nagyszerű kis illatszerboltot. Parfümök, hajfestékek, sminkek bűvöletében tölthettem a délutánjaimat :) 
A gyerkőceim születésével egyre jobban törekedtem a vegyszermentességre és szép lassan rájöttem, mennyi vegyszer között is éltem. 

Mostanra szerencsére már szinte mindent elkészítek magunknak, az egész életünkben törekszem a vegyszermentességre, így a mosásban, mosogatásban, kertészkedésben. Hiszem, hogy ez a jövő.
A saját kézzel készített ajándékok már gyermekkoromat is meghatározták, köszönöm ezt Édesanyámnak!
Örömmel látom, hogy az egész világon teret hódítanak a kreatív, olcsó saját készítésű lakberendezési tárgyak is. Amire nem fontos, nem szívesen költök.

 Mostanában másoknak is készítek kozmetikumokat, eddig teljes sikerrel. 
Idézek egy korábbi levélből:

"NAGYON JÓ TERMÉKEK, KISBABA KOROMBAN VOLT PUHA A BŐRÖM MEG MOST A TESTÁPOLÓTÖMB ÁLTAL, NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!:)))))))))))))))))))))"

az említett testápolótömb:

Folyamatban van a tevékenység hivatalosítása, így nemsoká bárki számára elérhetőek lesznek ezek a kis természetes csodák.
Addig is pár kép az éppen érő szappanokról (kivéve az utolsó, ők már elfogytak)




És ebben a borús időben újra kézimunkázni is támadt kedvem :)

2 megjegyzés:

Tündéri Lonka írta...

Köszönjük, hogy megosztottad ez velünk :)
Azt megkérdezhetem, hogy mivel mosol? Én a mosódióról olvastam. Illetve öblítő helyett illóolaj cseppeket lehet csepegtetni... te is így szoktad?

tHs írta...

Orosházi szappant szoktam rendelni és vagy felfőzöm desztvízzel mosógélnek vagy úgy használom mosószódával keverve, ahogyan ők is árulják a "mosóporukat".
nekem nagyon bevált, ecettel öblítek, mosóparfümöt lehetne használni, de én nem szoktam.

Megjegyzés küldése