2010. március 19., péntek | By: tHs

Csíráztatás
A múltkori árpacsíráztatás nem sikerült. Három adag is berohadt :(
Nem vette el a kedvem és rendeltem más magokat (mustár, lucerna, retek). Tegnap dél körül tettem őket a csíratálba és máris csírázásnak indultak :D
2010. március 16., kedd | By: tHs

Hordozós poncsó

Készen van Gilingalang poncsója. Nagyon tuti lett. Ebből a fonalból van, nagyon puha, tavaszi :D A legz még készül, Saci nem nagyon hagy csinálni, pedig legkésőbb holnap fel szeretném őket adni. Csináltatok ma uncsitesómmal akciós képeket is, majd felteszem őket délután.

Nos felkerültek az akciós képek is. hátul még fentebb húzhattam volna a vállán a csajnak, de ő már elég nagy...
kivettem a meghúzós szálat, mert beszűkítettem a babának való lyukat, így sztem nincs rá szükség. De ha Gilingalang majd úgy érzi, hogy szükség van rá, készítek utólag. Már csak azon izgulhatunk, hogy rá is jó legyen :)
2010. március 14., vasárnap | By: tHs

A dúlámnál

Csak én mentem ma, mert Lackó nem ért haza időben. Legközelebb neki is jönnie kell :)
megnyugtatott a személye, a beszélgetésünk, hogy mi lesz az egész terhességnek és a szülésnek a menete. Megbeszéltük a fizetnivalókat és hála az égnek nem is kell olyan sokat adni a doktornőnek, mint hittem. Összesen 70 e körül lesz a szülés és a várandós gondozás.
Kölcsönadta az Ina May Gaskin könyvet, amibe már bele is fogtam, mert egy hét múlva vissza kell adjam :)
Beszéltünk a kórházban bennlétről és arról, hogy Sacival hogyan legyen. Ő Saci esetében nem ajánlja azt, hogy bent legyen az apukája kezében, mert a saját rossz születésélménye rátörhet, pedig egyébként semmi akadálya sem lenne ennek. Viszont a szülés után egy 20 perccel behozzák majd, hogy megnézhesse a kistesóját és megértse, hogy miért is nem lesz most anya két napig otthon (igen, csak két napot kell maradni).

Elmesélte a saját szülését, meg nagyon sok mindenről beszélgettünk, például, hogy az anya tudata mennyire segítheti vagy gátolhatja a szülés folyamatát. A babát el kell engedni, segíteni kell az úton, nem pedig gátolni a félelemmel, szorongással.

Megnyugtatott, hogy felérünk időben pestre, ezen ne izguljak :) Ha beindul valami, nekem fel kell majd hívni, csak velem szeretne beszélni, mert a hangomból is hallja, hogy van-e valami már. Kijön, megnéz, elindulunk, ha úgy látja jónak.

Még eddig mindenkivel odaért :)
Húhh sok minden lenne még, de most bazi álmos vagyok...