2010. június 14., hétfő | By: tHs

Kétéves nagylányunk


Hát eljött a második születésnap is. Nagyon gyorsan telik az idő, ez a nagylány nemrég még ugyanúgy rugdoskodott a hasamban, mint most az öcsikéje, ma meg már kétéves...
De én nem bánom hogy telik az idő, mert nagyon élvezzük ahogyan fejlődik, okosodik, értelmet nyernek általa a mindennapok, még ha ugyanolyannak is tűnnek egy kívülállónak.

Sokat fejlődött mostanában, eljött a kétéves értelmi ugrás ideje. Leszokott a ciciről és önszántából tette, ennek nagyon örülök. Kellett némi biztatás és iránymutatás, de nem vettem el tőle soha. Egyszerűen megérett rá, hogy abbahagyja. Megnyugtatja a lelkem, hogy jól csináltam, ő eddig igényelte, űr nem marad a helyén :D Még most is szokott este nekik puszit adni, de szinte egyedül alszik már el, egyszerűen az ágyban. Mesélni szoktam, ha kéri, de általában annyira fáradt, hogy kidől.

Apával egyre több időnk van egymásra... októberig :D Már nagyon várjuk a kistestvért, de több gyerkőcöt nem tervezünk egyelőre. Én még 10 év múlva is szülhetek, mert fiatal vagyok, majd meglátjuk, de szerintem Lackó után már jó lesz nekünk négyesben :)


Szóval Sárika nappal már wc-be pisil és nagyon sokat beszél, mindent el tud mesélni ami történik velünk és csúnyákat is tud sajna :( na jó csak kettőt. Viszont rengeteg dalt ismer és rettentő gyorsan tanulja őket :D Édes, ahogyan a saját előadásában bemutatja.
Beköszöntött a dackorszak is igen. Mindenre amit nem szabad azt mondja: Úgyis! Igen!

Rossz hírem is van viszont :( Elkezdett romlani a foga, pedig szigorú fogmosással vagyunk napi minimum kétszer, de napközben ő is mos néha egyedül :D Nagyon félek, hogy csúnya lesz neki elől az a csodaszép fehér fogsora :( Nem tudom mitévő legyek, én nem adok neki sok édességet, viszont ha másoknál van, akkor szokott kapni :(
És mostanában már sír is érte, ha valahol nem kaphat...

Mostanában nem bántott senkit. Koppkoppkopp :) nagyon várja a tesóját, sokat beszélget be neki, hogy Lacika, meg Lackó és kerekeset, böködőset játszik a hasamon. Engem sokat foglalkoztat a szülés gondolata, élénken él bennem Sára születése és abból kiindulva tervezem a következőt. Gyorsan telik az idő, úgyhogy mindjárt itt lesz.

4 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Fogak erősítésére lehet venni a patikában zymma-fluort (most nem találom a pontos betűzés miatt bocsi, de ottbiztos tudják miről van szó), anno a gyerekorvos javasolta nekem.
Édesség után még a tiszta vízzel való öblítés is jó ebben az életkorban, de hogy ne legyen feltűnő elég pár kortyot itatni vele. Biztos van genetikai része is a korai fogromlásnak, meg az is hogy terhesen elegendő volt-e az anyai kálcium bevitel, pl mennyi tejet iszol, vagy szedtél-e terhesen még antibiotikumot-erről olvastam, hogy befolyásolja a fogromlást.

Anice kötős blogja írta...

és, boldog szülinapot!

Marietta írta...

Sajnos tényleg sokat számít a genetika. Kérdezd meg a fogorvosotokat, mit javasol!

Bercel is ilyen volt az édességgel egy darabig, de egy kis hiszti árán szerencsére sikerült visszafognom. Én nagyon ritkán veszek neki, nálunk is mástól kapja. Nekem jók a fogaim, az apjának viszont rosszak. Remélem nem örökli tőle.

Na ez a dac nekem is ismerős: úgyis, akkor is és durcás képet vág mellé! :D

tHs írta...

Hát igen. Sajnos nekem is nagyon könnyen romlanak a fogaim :( meg az apjának is :(
de azért mindent megpróbálok, hogy megállítsam ezt a szörnyűséget. Hogy nézne ki a csodaszép kislányom elrohadt fogakkal?

Megjegyzés küldése